Technológia

A Google és a Hugging Face Stratégiai Partnersége: Új Korszak a Generatív AI és a Nyílt Forráskódú Fejlesztésekben

A Google és a Hugging Face közötti együttműködésről szóló legfrissebb hírek szerint a két cég stratégiai partnerséget jelentett be. Ez a partnerség lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a Google Cloud infrastruktúráját használva minden Hugging Face szolgáltatást igénybe vehessenek, beleértve a Hugging Face modellek tréningezését és szolgáltatását a Google Cloudon.

Az együttműködés célja a Hugging Face küldetésének elősegítése az AI demokratizálásában, valamint a Google Cloud támogatásának növelése az open source AI ökoszisztéma fejlesztésében. Ez a partnerség a Google Cloudot a Hugging Face stratégiai cloud partnereként és preferált helyszínévé teszi a Hugging Face tréning és inferencia terhelések számára.

A fejlesztők könnyedén használhatják a Google Cloud AI-optimalizált infrastruktúráját, beleértve a számítási kapacitást, tensor processzáló egységeket (TPUs) és grafikus processzáló egységeket (GPUs) az open modellek tréningezéséhez és szolgáltatásához, új generatív AI alkalmazások kifejlesztéséhez. A partnerség részeként a fejlesztőknek lehetőségük lesz a Hugging Face modelleket Vertex AI segítségével tréningezni és finomhangolni, néhány kattintással a Hugging Face platformról, így könnyen kihasználhatják a Google Cloud célra szabott, end-to-end MLOps szolgáltatásait új generatív AI alkalmazások kifejlesztéséhez.

Továbbá, a Hugging Face már rendelkezik partnerségekkel más felhőszolgáltatókkal, mint az AWS és a Microsoft, de ami a Google-t különbözteti meg ezektől, az a Jupiter adatközponti szövet, amely lehetővé teszi a Google számára, hogy „közvetlen összeköttetést hozzon létre a GPUs-ok között”.

A vállalatok számára ez a partnerség segítséget nyújthat az AI ötlettől a megvalósításig való eljutásban. Jelenleg a három legnagyobb felhőszolgáltató – az AWS, a Microsoft és a Google – versengenek, hogy teljes körű AI szolgáltatásokat kínáljanak, beleértve mindent az AI infrastruktúrától a modell katalógusokig, az MLOps-ig és a generatív AI alkalmazásokig.

Ez a partnerség jelentős lépést jelent az AI fejlesztés demokratizálása felé, lehetővé téve a szélesebb fejlesztői közösség számára, hogy kihasználja a Google Cloud infrastruktúrájának erejét a Hugging Face hozzáférhető platformján keresztül

Hi, I’m mobilfox

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük